Op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe, maar dan nog net in provincie Groningen is de natuurrijke camping ’t Strandheem in Opende. Gelegen aan de recreatieplas ’t Strandheem. Aan de rand van diverse uitgestrekte natuurgebieden, is de camping buiten de schoolvakanties een oase van natuur, rust en ruimte.

In een zinderende zomer deed SEG de fotografie van mensen, dieren en een prachtige omgeving. De fotografie is verricht voor de vernieuwde websites van de camping. In dit geval zullen de foto's worden gebruikt om meer senioren uit te nodigen om te verblijven op de camping.

De camping wil in het laagseizoen vooral senioren aantrekken. Veel senioren hebben vaak veel tijd. Ze houden van rust, ruimte en natuur. Senioren zijn gesteld op luxe. Een restaurant, overdekt zwembad, draadloos internet en luxe huisjes. Het is er allemaal aanwezig. In het hoogseizoen is de camping meer gericht op gezinnen en jongeren.

Fotografie voor de senioren doelgroep

Vele plekken zijn ontdekt in de schitterende natuur. Standaard ging het statief en fotoapparatuur mee. Met de fiets of per voet is de bijzondere omgeving verkend, altijd op zoek naar goede sfeerfotografie. Het is een omgeving waar men verrast zal worden door de vele variaties in het landschap. Uitgestrekte heidevelden, kleurrijke bossen, stromende beekjes. In een kleine afstand ligt Groningen, Friesland en Drenthe om de hoek.

In de omgeving is genoeg te doen zoals:

  • Het Nationaal Park Lauwersmeer leent zich uitstekend voor een wandel-, fiets- of vaartocht. Het natuurgebied heeft een rijke planten- en dierenwereld. Een natuurrijke omgeving voor sfeerfotografie.
  • De historische dorpskern met het pittoreske haventje is zeker een bezoek waard. In Oostermeer (in 't Frysk Eastermar) en in de buurtdorpen Suameer en Jistrum gaat u terug in de tijd.
  • 't Blôde Fuottenpaad in Opende is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Let wel, er wordt van u verwacht dat u het pad op blote voeten verkent.
  • Het Nationaal Park de Alde Feanen. Dit is een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.
  • De stad Groningen. Vanaf de hoge Martinitoren in het hart van de stad is het centrum van Groningen te bewonderen. Wat op zestig meter hoogte direct opvalt, is het indrukwekkende patroon van kronkelende winkelstraatjes, prachtige hofjes, grote pleinen en historische panden.


Meer zien? Klik hier om terug te gaan naar Portfolio