Een goed logo ontwerp is een waardevolle investering. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf of product een eigen 'look' heeft. Kleur, beeld en stijl dragen bij aan de uitstraling die u voor ogen heeft en de positie die u wilt hebben in het bedrijfsleven. Wanneer uw logo/huisstijl op een zorgvuldige manier wordt toegepast, vergroot dit de herkenbaarheid van uw bedrijf of product.

Kies voor kwaliteit in het logo ontwerp

Intern werkt een aansprekende logo/huisstijl ontwerp als bindmiddel voor de werknemer. Dit is ons bedrijf en hier zijn wij trots op. Een degelijk logo ontwerp is bovendien een goed uitgangspunt voor een bijpassende website, folder of advertentie. Met iedere uiting wordt de zichtbaarheid en herkenbaarheid vergroot.

Persoonlijke aandacht voor uw logo ontwerp

Een opdrachtgever belt op en vraagt of er even een logo kan worden ontworpen voor 6 tientjes. Dat is bij SEG niet mogelijk. Een uniek logo ontwerp vereist tijd, aandacht en creativiteit. Kortom kwaliteit. Als SEG een uniek logo ontwerpt dan hebben we eerst een kennismakingsgesprek en vervolgens een persoonlijke brainstormsessie samen.

Hierna begint het creatief proces van schetsen en grafisch ontwerpen. Opvolgend is er een persoonlijke presentatie met mogelijkheid tot feedback. Deze feedback wordt in de eerste correctieronde gratis uitgevoerd.

Een logo ontwerp heeft in een oogopslag impact

 • Een logo ontwerp is uniek, eenvoudig en herkenbaar
 • Een logo ontwerp roept een positief beeld op
 • Een logo ontwerp is duidelijk in kleur en in zwart/wit
 • Een logo ontwerp is uniek, eenvoudig en herkenbaar
 • Een logo ontwerp kan door veel verschillende huisstijldragers worden gebruikt
 • Een logo ontwerp kan de visie en missie van uw organisatie vertalen

Kiest u voor een amateuristisch logo ontwerp? Dan zien uw potentiële klanten u ook als een amateur en ze nemen u bij voorbaat niet al te serieus. Niet echt positief toch? Een amateuristisch logo ontwerp kan uw bedrijf meer schade opleveren dan u met uw diensten en producten weer goed kunt maken.

Naast het amateuristisch ontwerp zijn er ook logos die worden bewaard in een verkeerd bestandstype. Een drukkerij kan er niks mee. Het logo is niet geschikt voor offset drukwerk en de resolutie is te laag. Hierdoor wordt het logo brokkelig.

Als gevolg hiervan krijgt u ook nog eens kwalitatief slecht drukwerk. Dit is antireclame voor uw bedrijf. Een logo laten ontwerpen is het werk van een grafisch ontwerper. Het is verstandig om dat dan ook aan hem of haar over te laten.

Wat zijn de kenmerken van een amateuristisch logo ontwerp ?

 • Een amateuristisch logo ontwerp is niet conceptueel en doordacht
 • Een amateuristisch logo ontwerp is een bij elkaar geknipt en geplakt logo
 • Een amateuristisch logo ontwerp heeft bij voorkeur een standaard lettertype
 • Een amateuristisch logo ontwerp is gemaakt in Ms Word, Excell of Photoshop en is slecht schaalbaar
 • Een amateuristisch logo ontwerp heeft een scala aan regenboogkleuren
 • Een amateuristisch logo ontwerp is gemaakt door een neefje in drie kwartier
Wie is SEG
Studio Erik Gietema (SEG) is uw partner in Reclame, Ontwerp en Fotografie. SEG fotografeert met grote passie. SEG ontwerpt advertenties, logo’s, huisstijlen, brochures, websites en elk ander denkbare uiting. Van een prikkelende pay-off tot fris ontwerpwerk. Ontwerpen met blijvend impact. Voor uw organisatie, klein of groot zal er een unieke identiteit worden ontworpen.
SEG helpt u met